De kracht van hennepolie

 

Hennepolie heeft een ideale verdeling in essentiële vetzuren: ongeveer twee delen basis omega 6 op één deel basis omega 3. Dat is volgens Brian Peskin de ideale verhouding om binnen te krijgen. Brian Peskin schreef een boek ´het verzwegen verhaal van kanker´ waarin hij de lezer meeneemt op een ondekkingsreis van allerlei wetenschappers naar de feiten dat de oorzaak én behandelmethode van alle kankers reeds lange tijd bekend zijn. Een of twee eetlepels essentiële vetzuren in de juiste verhouding is genoeg om kanker te voorkomen. Als de kanker in een niet te ver gevorderd stadium zit kan kanker middels deze methode zelfs genezen worden.

Inhoud:

  • Hennep kan het olieprobleem oplossen
  • Hennep komt uit Azië
  • Hennepolie als traditioneel geneesmiddel
  • Hennepzaad was een bijproduct
  • Volwaardige voedingsbron
  • Tegen welke ziektes werkt hennepolie
  • Toepassingen voor in- en uitwendig gebruik
  • Hennepolie tegen kanker
  • Vetzuren in hennepolie:



Hennep kan het olieprobleem oplossen

Hennepolie heeft niets te maken met de THC-achtige stof die in sommige hennep zit en welke als roesmiddel door mensen wordt gebruikt, met name door het te roken. Vroeger maakte men in de geneeskunde en tal van andere disciplines gebruik van hennep maar omdat een bepaalde hennepsoort als drug werd gebruikt werden alle hennepsoorten verboden om te telen. Dat is nou het kind met het badwater wegspoelen. Hennep is een snelgroeiende plant en hennepolie heeft zelfs mogelijkheden om het gehele wagenpark van de hele wereld op te laten rijden in plaats van uit aardolie geraffineerde benzine. Hennepolie is daarnaast een zeer gewaardeerd artikel onder gezondheidsdeskundigen geworden.


Hennep komt uit Azië

Hennep behoort tot de oudste gebruiks- en siergewassen ter wereld. De eerste tekenen dat de hennepplant in Europa was stammen uit 3500 voor Christus en zijn gevonden in het huidige Beieren in Duitsland. In China werd al langer hennep gekweekt om zijn gezonde zaden. In dit verband is het goed op te merken dat de essentiële vetzuren in hennep zuren zijn die niet door ons lichaam kan worden aangemaakt. Hindoes in India die vasten eten wekenlang slechts één hennepzaadje per dag en hadden daar genoeg aan! Andere stoffen kunnen namelijk door ons lichaam zelf aangemaakt worden, wanneer het lichaam in topconditie is, maar de essentiële zuren die in de juiste verhouding in hennepzaad zitten, had men gewoon nodig.


Hennepolie als traditioneel geneesmiddel

Hennepzaad geld in China als geneesmiddel tegen malaria, reuma, en vele andere ziekten. Van oorsprong komt de cannabisplant uit voor-Azië, India en het zuidoosten van Rusland. Dit is een éénjarige plant die twee meter hoog kan worden. Tegenwoordig wordt de cannabisplant over de hele wereld gekweekt. Dat gebeurt niet alleen om recreatieve redenen. Wanneer de plant zaadjes aanmaakt is hij onbruikbaar geworden om te roken; er kan dan juist een zeer gezonde hennepolie van worden gemaakt.


Hennepzaad was een bijproduct

Industriële hennep wordt met name om de vezels gekweekt. Hennep is een multifunctionele grondstof. Je kunt er stoffen van maken om kleren mee te vervaardigen en het dient als basis voor allerlei plastic vervangende stoffen. De zaadjes zijn in principe slechts een bijproduct dat tot voor kort vooral aan vogelvoerhandelaars werd verkocht. Tegenwoordig wordt het steeds vaker gebruikt om olie uit te winnen. De olie van hennepzaad is donkergroen.


Volwaardige voedingsbron

Hennepzaad is een volwaardige olie in de keuken. Celvernieuwing wordt door de olie in gang gezet. Daarnaast wordt het immuunsysteem door deze olie versterkt. Door de interessante kruiden- en notensmaak kun je het prima als saladedressing gebruiken. De olie is niet geschikt om in te bakken.

Het blijkt dat hennepolie welke gewonnen wordt uit Europees zaad het meest gezond is.



Tegen welke ziektes werkt hennepolie

Hennepolie is bij uitstek geschikt tegen de ziekte neurodermitis. Wonden worden eveneens sneller geheeld als men hennepolie gebruikt. De vetzuren in hennepolie werken ontstekingsremmend en bevorderen een gezonde stofwisseling. Daarom wordt hennepolie aangewend bij: vette huid met acne, ontstekingen, schilferige huid, ruwe en geïrriteerde huid. Volgens wetenschappelijk onderzoek kan het ook worden gebruikt bij atopisch dermatitis of constitioneel eczeem.

 

Toepassingen voor in- en uitwendig gebruik

Hennepolie kun je om zijn inwendige geneeskracht gebruiken door twee theelepels olie per dag in een vruchtensap te doen. Daarmee heb je de dagelijkse behoefte aan vetzuren volledig gedekt. Uiteraard kun je de olie ook door een salade of koud rijstgerecht doen. Voor uitwendig gebruik hoef je enkel de olie op te smeren.Je zou het kunnen mengen met jojoba-olie. Het is niet verstandig om grote hoeveelheden te mengen om hennepolie kan gaan bederven. Meng hooguit voor wat je denkt in een week te gebruiken en laat de olie niet open staan; bewaar het in een gesloten fles.


Hennepolie tegen kanker

De Harvard universiteit, de Complutense universiteit en diverse andere academische studies hebben onderzoek gedaan naar de kankergenezende eigenschappen van hennep. Volgens een wetenschappelijk artikel in de British Journal of Pharmacology uit 2006 is henepolie een veelbelovend medicijn tegen kanker. De onderzoekers tasten redelijk in het duister over hoe de antikankerwerking van hennepolie precies in zijn werk gaat. De antikankerwerking van hennepolie is consistent met de bevindingen van nobelprijswinaar Otto Warburg uit 1926 dat gezonde cellen door een zuurstoftekort kunnen veranderen in een kankercel. Zijn onderzoeken zijn genegeerd door waarschijnlijk onbegrip van zijn collega´s. Deze negatie heeft tot miljoenen kankerdoden geleid en dat had niet gehoeven. Zo stelt ook Brian Peskin in zijn boek ´Het verzwegen verhaal van kanker´ waarin hij haarfijn uit de doeken doet hoe essentiële vetzuren, die onder andere in hennepolie zitten, voor genezing van lichte vormen van kanker kunnen zorgen. Soms werkt het zelfs tegen sterke vormen van kanker. Biochemicus Dennis Hill genas zichzelf met enkel hennepolie van prostaatkanker die uitgezaaid was en officieel alleen genezen kan worden met chemokuur, bestraling en operaties.


Vetzuren in hennepolie:

  • Palmitinezuur: 9.0%
  • Stearinezuur: 1.0%
  • Oliezuur: 14%
  • Linolzuur: 58%
  • Alfa-linoleenzuur: 18%